HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Eylül 2017 Perşembe - 10:07

Tarık Akan, Karşıyaka’da ölümsüzleşti !

Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Tarık Akan Parkı; ailesi, sanatçı dostları ve sevenlerinin katıldığı törenle hizmete açıldı. Akşamında ise usta sanatçı için Anma Programı düzenlendi. Başkan Akpınar “Sanatı ve devrimci ruhuyla bize ışık olan Tarık Akan’ı asla unutmayacağız” dedi.

Tarık Akan, Karşıyaka’da ölümsüzleşti !

Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Tarık Akan Parkı; ailesi, sanatçı dostları ve sevenlerinin katıldığı törenle hizmete açıldı. Akşamında ise usta sanatçı için Anma Programı düzenlendi. Başkan Akpınar “Sanatı ve devrimci ruhuyla bize ışık olan Tarık Akan’ı asla unutmayacağız” dedi.

PARKA HEYKELİ DİKİLDİ

Türk sinemasının unutulmaz ismi Tarık Akan, yaşama vedasının birinci yılında Karşıyaka’da ölümsüzleşti. İnönü Mahallesi’nde yapılan ve usta sanatçının adını taşıyan park, görkemli bir törenle hizmete açıldı. 850 metrekaresi yeşil alan olmak üzere, toplam bin 350 metrekarelik alanda kurulan parkta, oturma alanları ile spor aletleri oluşturuldu. Parkın içine Tarık Akan’ın birebir ölçülerdeki heykeli de konuldu. Aile bireyleri ve sevenleri, heykelin önünde fotoğraf çekildi.

AYAKTA ALKIŞLADILAR

Aynı günün akşamında Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda, Tarık Akan için bir de Anma Programı düzenlendi. Etkinliğin başında usta isim, tüm salon tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Gecenin sunuculuğunu Orhan Aydın yaptı. Kızı Özlem Üregül bir şiirle, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Oral ise mektupla andı Akan'ı. Sunay Akın Tarık Akan'la ilgili bilinmeyen hikayeleri anlattı. Arif Keskiner hatıralarını paylaştı. Sadık Gürbüz ise sevdiği şarkıları dillendirdi.

Her iki etkinliğe; Tarık Akan’ın oğulları Özgür ve Barış ile kızı Özlem Üregül, aile bireyleri, Nazım Hikmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Oral, sanatçı Sunay Akın, Orhan Aydın, Ali ve Aysun Kocatepe ile Sadık Gürbüz de katıldı.

ATATÜRKÇÜ, SANATÇI, DEVRİMCİ, BABA…

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet’e sımsıkı bağlı olan; sinema oyunculuğunun ve sanatın, magazin sayfalarından geçmediğini gösteren, filmleriyle topluma bir şeyler kazandıran, adam gibi bir adam için buradayız. İyi bir mühendis, iyi bir baba, iyi bir Atatürkçü, iyi bir devrimci için bir aradayız. Karşıyaka sokaklarında gezerseniz vefanın tadını alırsınız. Tarık Akan Parkımızla bizim için önemli bir eksiği daha kapatmış olduk. Ruhundaki güzelliği duruşuyla bizlere sunan Tarık Akan’ı şükranla anıyorum. İnanıyorum ki çocukları da O’nun izinden gideceklerdir. Ardında is değil, iz bırakan bir babanın mirasını en iyi şekilde yerine getireceklerdir” dedi.

Tarık Akan’ın oğlu Özgür Üregül de “Babamın adını yaşatacak bu park için, başta Karşıyaka Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar olmak üzere, emeği geçen herkese ve anma gecemizde yanımızda olan tüm katılımcılara, ailem adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Oral ise “Bizler Tarık Akan’ı tanıma şansına sahip olan arkadaşları olarak, O’nun kişiliğinde hep doğruluğun, dürüstlüğün, hayat karşısında onurlu duruşun örneklerini izledik. Büyük sanatçı özelliğini iyi insan olma özelliğiyle birleştirdi” sözleriyle, dostları adına usta sanatçıyı andı.

 

 

 
İZTO Başkan adayı Yöndem: “Yangından mal mı kaçırıyorsunuz?”
 
Dışişleri: Barzani'nin ısrarının bir bedeli olur!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 13 Ekim 2017 Cuma 22:55

Tarık Tahsin Üregül İstanbul'ludur.Karşıyaka ile yakından uzaktan ilişkisi yoktur.Fason işler yerine Karşıyaka çarşısının içler acısı haline bir el atın,kebap kokularından kurtulalım.Karşıyaka'nın sıradan bir orta Anadolu kasabasından farkı kalmadı.Mavişehir vb. gibi yerleşkeler yapay mahalleler.Karşıyaka kültüründe komşusunu tanımayanlar yoktu.Anlayana...

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1500 yıl sonra ilk kez... Agora’da tarihi meclis!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı toplantısının ikinci birleşimi, ...
Spor Toto’dan Ödemiş’e destek
Spor Toto Genel Müdürlüğü’nden Ödemiş Spor ve Spor Eğitim Merkezleri'ne destek geldi.
AK Partili Doğan: Kocaoğlu özür dilemelidir
AK Partili Bilal Doğan, geçtiğimiz cumartesi günü İZBAN açılışı sırasında ...
 
Başkan Selvitopu'na sürpriz ziyaret
İzmir’in tanınmış başarılı çocuk doktorlarından Uzman Doktor Mustafa Okçay, ...
Bornova’da Sünnet Şöleni heyecanı
Bornova Belediyesi’nin geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği Toplu ...
Kınık'ta Hasat Festivali 3.gününde
İzmir'in Kınık ilçesinde bu yıl 1.si düzenlenen Hasat Festivalinin 3. ...
 
Hem üretecek hem satacaklar... Gaziemir'de kadının adı var!
Gaziemir Belediyesi, İzmir Sivil Toplum Örgütü Platformu (İSTÖP) işbirliğiyle ...
Kadın muhtarlardan Pekdaş’a destek
Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği üyesi muhtarlar Konak Belediye Başkanı ...
Başkan Çerçioğlu'na 'Ahilik' ziyareti
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva